تبلیغات روی لباس

Advertisements on uniforms

توضیحات

از نگاه تبلیغاتی ، فرصت بازاریابی با درج برند شرکت ها روی پیراهن بازیکنان  , داوران ، روشی حمایت شده و تأثیرگذار است حتی این شیوه تبلیغات بیشتر از معرفی برندها و آگهی های دور زمین است.
از آنجا که تیمهای لیگ برتر به راحتی در سراسر دنیا شناخته می شوند، کمپانیهای بزرگ با پرداخت های هنگفت ، برند موردنظر خود را توسط این تیمها تبلیغ می کنند.
این شرکتها گاهی اوقات اسپانسر و حامی مالی بازیهای دوستانه هم می شوند و با عقد قراردادهایی ، سالانه مبلغی را به باشگاه ها  پرداخت می کنند.
در این میان شرکت هایی هستند که بالاترین مبلغ قرارداد برای «اسپانسر شیپ» یک تیم را دارند و عنوان تبلیغات روی پیراهن اصلی تیم را که قیمتی بالاتر دارد را بدست می آورند.

شرکت‌های تبلیغ‌کننده علاوه بر فضای جلوی پیراهن،از فضای بالا و پایین شماره ورزشی و حتی روی بازوها و یقه لباس نیز برای تبلیغ خود استفاده کرده بودند. این حجم عظیم تبلیغ روی لباس بازیکنان در مسابقه‌ای که حساسیت آن بالاست جای تعجب ندارد.

واقعیت این است که لباس بازیکنان فوتبال پتانسیل بالایی برای تبلیغات دارد. برای تیم‌های مطرح فوتبال و لیگ‌های شناخته شده که سالانه به درآمد هنگفتی دست می‌یابند و همچنین شرکت‌هایی که خواهان تبلیغ روی لباس باشگاه‌ها هستند.

نگاه درست به بخش‌بندی مناسب بازار هدف

این شیوه تبلیغReach(دسترسی به مخاطب) بالایی دارد و برای شرکت‌هایی مناسب است که خدمات یا تولیدات آنها مخاطب انبوه یا عام دارد. Reach یعنی دیده شدن یا رسیدن تبلیغ به مخاطبانی که بازاریابان و تبلیغات‌چی‌ها آنها را درگیر کرده‌اند.

این روش برای شرکت‌های که مشتریان‌شان شرکت‌های دیگر است (B2B)  و رویکردهای آنها بیشتر به بازاریابی صنعتی نزدیک است، خیلی اثربخش نیست اما در ایران گاهی استفاده می‌شود.

همان‌گونه که بیان شد اصل تبلیغ به پس از بازی برمی‌گردد. تصاویر مسابقه با عکس بازیکن درحالی‌که پیراهنی با لوگوی شرکت را به تن دارند روی جلد روزنامه‌ها یا به عنوان عکس اول خبرگزاری‌های مختلف کار می‌شود.

باید توجه داشت کسانی که روزنامه را می‌خرند معمولا جوانان و مردان و محدوده سنی 50-15 سال هستند. پس بخش‌بندی شما به‌عنوان یک شرکت تبلیغ‌کننده باید مناسب این محدوده باشد. باید دید آیا این تبلیغ در میزان آگاهی‌رسانی یا خرید آنها نقش دارد یا خیر.

تاریخچه تبلیغ روی پیراهن ورزشی

علیجاه شهربانویی، در پایان اشاره‌ای به تاریخچه این شیوه تبلیغی داشت که اشاره به آن خالی از لطف نیست. به گفته او قرمزها نخستین هستند و آبی‌ها آرم قرمز را تغییر رنگ داده‌اند!

-‌ نخستین تبلیغ روی پیراهن پرسپولیس در فینال جام در جام باشگاه‌های آسیا نقش بست. تبلیغ گلداستار که با ایده دکتر زادمهر به روی پیراهن این تیم رفت و پرسپولیس بابت این قرارداد پول دریافت کرد. این بازی با نتیجه یک- یک مساوی تمام شد.

-‌ پرسپولیس پس از مدتی همکاری با گلداستار سراغ آیوا رفت و پس از آن برای مدتی تبلیغات «شرکت صنایع فولاد ایران» نیز روی پیراهن این تیم نقش بست. (تا سال 1376)

-‌ استقلال اما پس از طی کردن دوران دشوار حضور در لیگ دسته سوم (که نتیجه تصمیم عجیب فدراسیون وقت و موافقت کاظم اولیایی بود) در زمستان 1373 دارای اسپانسر تبلیغ روی پیراهن به‌صورت مقطعی شد و در سال 1374 برای مدتی شرکت معروف «ساندیس» با این تیم قرارداد بست.

پس از آن به ترتیب شرکت «زمزم»، «موتوژن» و اتومبیل‌سازی معروف «مزدا» به صف تبلیغ‌کنندگان روی پیراهن تیم استقلال پیوستند.

-‌ جالب‌ترین حاشیه سال‌های دور به قرارداد شرکت «ال‌جی» با تیم استقلال برمی‌گردد که چون قراردادن آرم قرمز برروی پیراهن آبی‌ها یک امر ناممکن بود پس از رایزنی‌های فراوان در نهایت آرم شرکت ال‌جی در یک اتفاق نادر با رنگ سفید برروی پیراهن آبی‌های تهران نقش بست.